Vanjärvi - kylän tarina

Vanjärven historiaa sadan vuoden ajalta tallennetaan nyt yhteistyössä Vihdin museon kanssa. Vuodet 2016 ja 2017 ovat täynnä "Vanjärvi - kylän tarina" -hankkeen tapahtumia. Tehdään yhdessä historia eläväksi!

”Vanjärvi – kylän tarina” on Vanjärvi-seura ry:n ja Vihdin Museon yhteinen historiahanke. Vanjärven kylä on saanut kunnian tulla valituksi Vihdin museon kohteeksi laajemmassa hankkeessa, joka puolestaan on osa Suomen itsenäisyyttä juhlistavaa Suomi100-projektia.

Vanjärvellä kartoitetaan siis itsenäisyyden ajan historiaa, sadan vuoden takaisista ajoista nykypäivään. Kylällä järjestetään muun muassa muisteluiltoja, perinnepäivä ja kyläkävely. Vanjärven yhdistykset kokoavat seurojentalolle oman näyttelyn. Vihdin museo kerää ja taltioi valokuvia, tekee haastatteluja ja laatii Vanjärven kylästä mobiiliopasteen. Valokuvia voi lainata museolle skannattaviksi, alkuperäisistä ei tarvitse luopua.

Jo toteutuneet muisteluillat ovat houkutelleet paikalle paljon kiinnostunutta väkeä, jonka ikäjakaumakin on ollut lähestulkoon tuo sata vuotta. Tulevien tapahtumien ajankohdat ja tarkemmat tiedot löytyvät Tapahtumat-osiosta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Hankkeen yhteyshenkilöt:

Vanjärvi-seura ry: Suvi Nuotio, puh. 040 5040 911, nuotio.suvi(ät)gmail.com

Vihdin Museo: Matti Mäki, puh. 044 467 5203, matti.maki(ät)vihti.fi

 

Kyläsuunnitelma

Vanjärven kyläsuunnitelma on valmistunut 2014 syksyllä yhteistyössä Vihdin kunnan ja Uudenmaan kylät ry:n kanssa. Suunnitelma antaa suuntaviivoja kylän kehittämisellä ja yhteiselle toiminnalle kylässämme.

Historia

Kartanokylästä karjalaiskyläksi

Paikat

Vanjärveltä löytyy useita mielenkiintoisia kohteita - niin historiallisesti, luontonsa puolesta tai paikallisen toiminnan kannalta.

Vanjärven maisemat -maisemaopas

Vanjärvi osallistui Avaimet maisemaan -hankkeeseen vuosina 2016-2019. Osana hanketta valmistui Vanjärven maisemat -maisemaopas, jonka voit ladata tältä sivulta PDF-muodossa.