Kyläsuunnitelma

Vanjärven kyläsuunnitelma on valmistunut 2014 syksyllä yhteistyössä Vihdin kunnan ja Uudenmaan kylät ry:n kanssa. Suunnitelma antaa suuntaviivoja kylän kehittämisellä ja yhteiselle toiminnalle kylässämme.

Vanjärven kyläsuunnitelma on asukkaiden yhteistyössä laatima dokumentti siitä, miten me tahdomme kehittää kotikyläämme nyt ja lähivuosina. Mitä pidämme tärkeänä, mikä kaipaa mielestämme uudistuksia – ja mitä olemme valmiit tekemään kehittääksemme omaa ympäristöämme ja yhteisöämme.

Kyläsuunnitelmaa tehdessämme halusimme saada kuuluviin mahdollisimman monen kyläläisen äänen. Kuulimme Vanjärveläisten ajatuksia kyläkävelyllä, ideoita ja mielipiteitä kerättiin kyläkyselyissä, ja koulun oppilaat esittivät toiveitaan piirroksin. Kaikissa vastauksissa korostui koulun ja päiväkodin korvaamaton merkitys kyläyhteisölle.

Työryhmä osallistui kolmeen Länsi-Uudenmaan Kylät ry:n järjestämään kyläsuunnitelmapajaan yhdessä muiden vihtiläiskylien edustajien kanssa.

Tausta-apuna toimi myös Vihdin kunta, jonka visio vuodelle 2025 sisältää ”vireät ja toimivat taajamat ja kylät” yhteisöllisen Vihdin yhtenä avainelementtinä. Tämä onkin hedelmällinen lähtökohta kylämme kehittämiseen yhteistyössä kunnan kanssa.

Kyläsuunnitelma on ladattavissa Vanjärven kylän FB-sivulta Tiedostoja osiosta sekä Vihdin kunnan kotisivulta www.vihti.fi/wp-content/uploads/vanjarvi.pdf

 

Historia

Kartanokylästä karjalaiskyläksi

Paikat

Vanjärveltä löytyy useita mielenkiintoisia kohteita - niin historiallisesti, luontonsa puolesta tai paikallisen toiminnan kannalta.

Vanjärvi - kylän tarina

Vanjärven historiaa sadan vuoden ajalta tallennetaan nyt yhteistyössä Vihdin museon kanssa. Vuodet 2016 ja 2017 ovat täynnä "Vanjärvi - kylän tarina" -hankkeen tapahtumia. Tehdään yhdessä historia eläväksi!

Vanjärven maisemat -maisemaopas

Vanjärvi osallistui Avaimet maisemaan -hankkeeseen vuosina 2016-2019. Osana hanketta valmistui Vanjärven maisemat -maisemaopas, jonka voit ladata tältä sivulta PDF-muodossa.