Vanjärven mobiiliopas ja julkaisu ilmestyneet!

Vanjärvi - kylän tarina -hanke on nyt poikinut kaksi julkaisua. Mobiiliopas on katsottavissa osoitteessa www.tarinasoitin.fi/vanjarvenkyla ja kirjaa on myytävänä Vihdin museolla kymmenen euron hintaan. Myös tuoreimmassa Pertun Posti -lehdessä on hankkeesta ja Vanjärven historiasta laajat artikkelit.

Kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin.

Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja. Niissä ovat kohdanneet ympäri Suomea kotoisin olevat ihmiset itsenäisyytemme ajan suurissa muutoksissa ja niihin liittyvät tapahtumat, ovat koskettaneet valtakunnallisestikin. STOP! Kohtaa menneisyytesi-projektissa tarkastellaan kohtaamispaikkoja Hangossa, Tammisaaressa, Fiskarsissa, Lohjalla, Vihdissä ja Karkkilassa.

Projektin tuloksena on syntynyt julkaisu sekä kuusi mobiiliopasta. Vihdin museon tuottaman Vanjärvi– kylän tarina-hankkeen mobiilioppaan löydät osoitteesta tarinasoitin.fi/vanjarvenkyla. Muiden museoiden oppaisiin pääset tutustumaan osoitteessa tarinasoitin.fi/stop.

Myös vasta ilmestynyt Kohtaa menneisyytesi-julkaisu on osa Länsi-Uudenmaan ammatillisten museoiden Suomi100-juhlavuoden hanketta Stop! Kohtaa menneisyytesi. Vihdin museon teema Vanjärvi – kylän tarina on esitelty julkaisussa tekstein ja kuvin ja se toimii hyvänä lisätiedon lähteenä sekä retkioppaana Vanjärvelle sekä koko läntiselle Uudellemaalle.

Teosta voi ostaa Vihdin museon museokaupasta hintaan 10 € (käteinen).

Museokauppa on avoinna joulun aikaan: ti–ke 13.–14.12. klo 12–16, pe 16.12. klo 12–16, su 18.12. klo 12–15

Suljettu 19.12.2016–7.1.2017

 

Taiteiden päivä - tervetuloa kokemaan ja tekemään itse!

10.6.2023

Jo toinen Jokikunnan ja Vanjärven yhteisvoimin järjestämä taiteiden päivä - nyt Vanjärven seurojentalolla! Tapahtuman koko kesto klo 14 - 17.30. Voit käväistä milloin vain tai viihtyä koko iltapäivän. Klo 14 avautuvat taidepajat, taidenäyttely ja kahvila, klo 14.30 alkaen musiikki-, lausunta- ja tanssiesityksiä aina tasalta ja puolelta. Taidepajassa tehdään yhdessä kuvataidetta luonnonväreillä. Oma taidepaja myös perheen pienimmille. Tarkka ohjelma tekstin lopussa. Lämpimästi tervetuloa!