Taiteiden päivä - tervetuloa kokemaan ja tekemään itse!

Jo toinen Jokikunnan ja Vanjärven yhteisvoimin järjestämä taiteiden päivä - nyt Vanjärven seurojentalolla! Tapahtuman koko kesto klo 14 - 17.30. Voit käväistä milloin vain tai viihtyä koko iltapäivän. Klo 14 avautuvat taidepajat, taidenäyttely ja kahvila, klo 14.30 alkaen musiikki-, lausunta- ja tanssiesityksiä aina tasalta ja puolelta. Taidepajassa tehdään yhdessä kuvataidetta luonnonväreillä. Oma taidepaja myös perheen pienimmille. Tarkka ohjelma tekstin lopussa. Lämpimästi tervetuloa!

Avointen kylien päivänä lauantaina 10.6. Vanjärven seurojentalo täyttyy esittävästä taiteesta, musiikista, tanssista ja kuvataiteista. Jokikunnan ja Vanjärven yhteisvoimin järjestämä Taiteiden päivä on jo toinen laatuaan.

- Laajensimme tapahtumaa viime vuodesta siten, että nyt osallistujat pääsevät myös itse tekemään taidetta, kertoo Taru Muranen, tapahtuman alkuperäinen ideanikkari ja yksi pääjärjestäjistä.

Piritta Heiskanen Jokikunnalta ohjaa kaikenikäisten taidepajaa, jossa käytetään luonnonvärejä, kuten mustaherukkaa ja punajuurta. Vanjärveläinen Auli Lempinen vastaa perheen pienimpien taiteilusta.

- Tapahtuman aikana tehdään yhdessä suuri taideteos luonnonmateriaaleja hyödyntäen, Lempinen kertoo.

Taidepajat, kahvila ja taidenäyttely avautuvat kello 14. Ohjelmamaraton starttaa kello 14.30 nuoren viulistin Saara Hakalan Bach-konsertilla. Noin 20-minuuttiset esitykset alkavat aina tasalta ja puolelta.

- Tapahtumaan voi poiketa hetkeksi milloin vain tai viihtyä koko iltapäivän monipuolisen ohjelman parissa, Muranen vinkkaa.

Ohjelmasta voi bongata erinäisiä harvinaisuuksia: Renessanssikokoonpanoon kuuluu tänä vuonna myös 1600-luvun kielisoitin teorbi – ja romanttisiin säveliin yhdistyy Sini Siipolan tanssi-improvisaatio. Jean Sibeliuksen pianolle säveltämän Puusarjan päätteeksi kuullaan puolestaan pikku melodraama, josta on olemassa vain nuoren Sibeliuksen käsin kirjoittama nuotti.

Trollius-ryhmän ”Heleää Hellaakoskea” -esityksessä runoilijan tuotantoa kuullaan niin lausuttuna kuin laulettuna. Elina Pikkuhookana esittää omia laulujaan – myös sellaisia, jotka syntyvät esityshetkessä spontaanisti yhdessä yleisön ja ”runonpunoja” Suvi Nuotion kanssa. Taiteiden päivä huipentuu Vihdin Quickstepin nuorten tanssijoiden lajikimaraan – ja kaikkien halukkaiden sambailuun.

Esitykset:

14.30 Bach: Partita II
Saara Hakala, viulu

15.00 Heleää Hellaakoskea
Trollius-ryhmä

15.30 "Näetkö metsän sadunhohteisen" - Sibeliuksen luontokuvia
Taru Muranen, piano
Suvi Nuotio, lausunta

16.00 Renessanssin romantiikkaa
Paavo Muranen, tenori
Markus Lindberg, teorbi
Erkki Annala, kontrabasso
Sini Siipola, tanssi-improvisaatio

16.30 Laaksoissa ja kukkuloilla

Erkki Annala, kontrabasso

Elina Pikkuhookana, laulahdukset

Suvi Nuotio, runonpunonta

17.00 Vakio- ja latinalaistanssikimara
Vihdin Quickstepin kilpailevat lapset

Lopuksi kaikki sambaamaan!

Valmentaja Pasi Suomi

Taidenäyttely:
Liisa Forsman (myyntinäyttely): eläinaiheisia tauluja

Leo Martiskainen: ikoneita, rakukeramiikkaa, piirustuksia

Minna Martiskainen: ikoneita, rakukeramiikkaa

Saima Nuotio: teoksia eri tekniikoilla

Salla Pikkuhookana: maalauksia

Taidepaja - maalausta luonnoväreillä. Ohjaajana Piritta Heiskanen

Taiteilua perheen pienimmille. Ohjaajana Auli Lempinen

Ei sisäänpääsymaksua. Kahvila avoinna.