Tulevaisuuden kuusi 17. 5. 2017

”Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.” Tänä vuonna Suomea juhlitaan monin eri tavoin.  Tulevaisuuden kuusi on kampanja, joka jatkaa itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) jälkeen. Tulevaisuuden kuusen virallinen suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Helsingin Kaivopuistossa on vuonna 1917 kylvetty Itsenäisyyden kuusi. Vuonna 1967 istutettiin 50-vuotiaalle Suomelle yli 30 000 sen siemenistä kasvatettua Kotikuusta. Perinne jatkuu maamme täyttäessä 100 vuotta.
Tulevaisuuden kuusia istuttamaan kutsutaan koulut, yritykset, yhdistykset, järjestöt, maahanmuuttajat ja yksityiset kansalaiset. Kuuset kasvavat myös maailmalla, kun niitä istuttavat suurlähetystöt ja Suomen ystävät. Osa niistä varataan eduskunnalle ja myös kunnat voivat lunastaa taimia.
Istutukset ja istuttajat dokumentoidaan verkkoon. Istutuspaikalle kiinnitetään muistolaatta ja hetki ikuistetaan metsäaiheiseen muistokirjaan.

Vanjärvi-seura on varannut Vanjärvelle oman Tulevaisuuden kuusen taimen, ja se istutetaan Vanjärven seurojentalon pihapiiriin keskiviikkona 17.5. kello 19-20 osana kylän kevättalkoita, jotka alkavat seurojentalolla jo klo 17.00. Tulevaisuuden kuusen istutusta juhlistetaan musiikin ja kakkukahvien kera.

Merkitsettehän päivän kalenteriinne. Toivomme paikalle runsasta määrää vanjärveläisiä, koska hetki tallennetaan valokuvaan joka kehystetään seurojentalon seinälle - ehkä tulevat sukupolvet joskus tulevaisuudessa ihmettelevät suurta Tulevaisuuden kuusta ja valokuvaa samasta puusta pienenä taimena sekä ihmisiä, jotka sen istuttivat.

 

KOSMOS - MYYTTIEN ALKUKOTI

12.11.2019

Näkikö Hesekiel revontulia? Mistä tulee sana "tiistai"?   Jos olet kiinnostunut tieteistä, historiasta tai vanhoista taruista, tervetuloa kuuntelemaan Anu Rainela-Lankisen ajatuksia herättävää esitelmää "Kosmos - myyttien alkukoti" Vanjärven seurojentalolle tiistaina 12.11. klo 18.00.  Saat vastauksia moniin kysymyksiin, ja monia uusia herää mielessäsi. 

Kauneimmat joululaulut

8.12.2019

Tervetuloa laulamaan joulun kauneimpia lauluja Vanjärven seurojentalolle su 8.12. klo 18.00. Laulujen jälkeen on tarjolla maukasta riisipuuroa.