Tulevaisuuden kuusi 17. 5. 2017

”Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.” Tänä vuonna Suomea juhlitaan monin eri tavoin.  Tulevaisuuden kuusi on kampanja, joka jatkaa itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) jälkeen. Tulevaisuuden kuusen virallinen suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Helsingin Kaivopuistossa on vuonna 1917 kylvetty Itsenäisyyden kuusi. Vuonna 1967 istutettiin 50-vuotiaalle Suomelle yli 30 000 sen siemenistä kasvatettua Kotikuusta. Perinne jatkuu maamme täyttäessä 100 vuotta.
Tulevaisuuden kuusia istuttamaan kutsutaan koulut, yritykset, yhdistykset, järjestöt, maahanmuuttajat ja yksityiset kansalaiset. Kuuset kasvavat myös maailmalla, kun niitä istuttavat suurlähetystöt ja Suomen ystävät. Osa niistä varataan eduskunnalle ja myös kunnat voivat lunastaa taimia.
Istutukset ja istuttajat dokumentoidaan verkkoon. Istutuspaikalle kiinnitetään muistolaatta ja hetki ikuistetaan metsäaiheiseen muistokirjaan.

Vanjärvi-seura on varannut Vanjärvelle oman Tulevaisuuden kuusen taimen, ja se istutetaan Vanjärven seurojentalon pihapiiriin keskiviikkona 17.5. kello 19-20 osana kylän kevättalkoita, jotka alkavat seurojentalolla jo klo 17.00. Tulevaisuuden kuusen istutusta juhlistetaan musiikin ja kakkukahvien kera.

Merkitsettehän päivän kalenteriinne. Toivomme paikalle runsasta määrää vanjärveläisiä, koska hetki tallennetaan valokuvaan joka kehystetään seurojentalon seinälle - ehkä tulevat sukupolvet joskus tulevaisuudessa ihmettelevät suurta Tulevaisuuden kuusta ja valokuvaa samasta puusta pienenä taimena sekä ihmisiä, jotka sen istuttivat.

 

Kyläkokous ja Vanjärvi-seuran vuosikokous

26.5.2019

Vanjärvi-seuran vuosikokous pidetään 26.5. seurojentalolla kello 16 alkaen. Tervetuloa!

Perinnepäivä 2019

8.6.2019

Tervetuloa viettämään toiminnallista perinnepäivää lauantaina 8.6. klo 10.30 - 16! Tänä vuonna pääsemme tutustumaan Niittymäen tilaan, jonka isäntäväellä on upea kokoelma vanhoja traktoreita, muita kiinnostavia koneita ja vanhaa maatalousesineistöä. Puolestapäivästä eteenpäin tiedossa on myös monenlaisia käsityönäytöksiä ja työpajoja, esimerkiksi nahka-, savi- ja betonitöitä. Paikalla voi viettää vaikka koko päivän, nauttien keittolounasta ja kahvilan antimia. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta parissa työpajassa peritään pieni materiaalimaksu. Osoite: Ahmoontie 324, 03400 Vihti.

ELOJUHLAT

17.8.2019

Lauantaina 17. elokuuta juhlistetaan maalaiselämää Elojuhlien merkeissä. Luvassa mm. Lastenmaailma eläimineen, kilpailuja, arpajaiset, lähituottajien myyjäiset, maukasta syötävää, juotavaa, musiikkia ja tanssia. Sydämelllisesti tervetuloa mukaan niin juhlimaan kuin suunnittelemaan!