Perinnepäivä 9.6. klo 11 - 15

Vanjärvellä jo perinteeksi muodostunutta perinnepäivää päästään tänä vuonna viettämään Ali-Hietalan torpan upeassa pihapiirissä. Valtakunnallisena Avoimet kylät -päivänä lauantaina 9.6. klo 11 siellä on mahdollista ihailla niin kahta yksityistä museota, kädentaitajia kuin hienoa näköalaakin! Tarjolla pikkusuolaista ja makeaa entisajan malliin. Lisäksi tarjolla on oivallinen tilaisuus saapua paikalle oppaan johdattamana vanhaa tietä pitkin - ennen kaikki liikenne kirkonkylästä Vanjärvelle kulki tämän torpan pihan halki. Tervetuloa!

Lisätiedot: Opastettuja kävelyjä on kaksi: lähdöt klo 10.45 ja 12.45. Autot saa pysäköidä Leinojen pihaan, Vanjärventie 141. Siitä on noin puolentoista kilometrin kävelymatka Ali-Hietalaan. Vinkki: myös myöhemmin saavuttaessa on kiva idea jättää auto ko. paikkaan ja saapua torpalle elämyksellisesti vanhaa tietä pitkin kävellen. Tie alkaa talon vasemmalta puolelta Vanjärventien suunnasta katsottaessa.

Ali-Hietalan torpan osoite on Hietalantie 54. Autolla pääsee perille, mutta parkkitilaa on vähänlaisesti - suosittehan kimppakyytejä, polkupyöriä sekä mahdollisuuksien mukaan kävelyretkeä vanhaa tietä pitkin!

Avoimet kylät -tapahtumaopasteet löytyvät sekä Vanjärventieltä että Jokikunnantieltä. Lämpimästi tervetuloa, kaikin tavoin!

 

Kyläkokous ja Vanjärvi-seuran vuosikokous

26.5.2019

Vanjärvi-seuran vuosikokous pidetään 26.5. seurojentalolla kello 16 alkaen. Tervetuloa!

Perinnepäivä 2019

8.6.2019

Tervetuloa viettämään toiminnallista perinnepäivää lauantaina 8.6. klo 10.30 - 16! Tänä vuonna pääsemme tutustumaan Niittymäen tilaan, jonka isäntäväellä on upea kokoelma vanhoja traktoreita, muita kiinnostavia koneita ja vanhaa maatalousesineistöä. Puolestapäivästä eteenpäin tiedossa on myös monenlaisia käsityönäytöksiä ja työpajoja, esimerkiksi nahka-, savi- ja betonitöitä. Paikalla voi viettää vaikka koko päivän, nauttien keittolounasta ja kahvilan antimia. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta parissa työpajassa peritään pieni materiaalimaksu. Osoite: Ahmoontie 324, 03400 Vihti.

ELOJUHLAT

17.8.2019

Lauantaina 17. elokuuta juhlistetaan maalaiselämää Elojuhlien merkeissä. Luvassa mm. Lastenmaailma eläimineen, kilpailuja, arpajaiset, lähituottajien myyjäiset, maukasta syötävää, juotavaa, musiikkia ja tanssia. Sydämelllisesti tervetuloa mukaan niin juhlimaan kuin suunnittelemaan!