Perinnepäivä 9.6. klo 11 - 15

Vanjärvellä jo perinteeksi muodostunutta perinnepäivää päästään tänä vuonna viettämään Ali-Hietalan torpan upeassa pihapiirissä. Valtakunnallisena Avoimet kylät -päivänä lauantaina 9.6. klo 11 siellä on mahdollista ihailla niin kahta yksityistä museota, kädentaitajia kuin hienoa näköalaakin! Tarjolla pikkusuolaista ja makeaa entisajan malliin. Lisäksi tarjolla on oivallinen tilaisuus saapua paikalle oppaan johdattamana vanhaa tietä pitkin - ennen kaikki liikenne kirkonkylästä Vanjärvelle kulki tämän torpan pihan halki. Tervetuloa!

Lisätiedot: Opastettuja kävelyjä on kaksi: lähdöt klo 10.45 ja 12.45. Autot saa pysäköidä Leinojen pihaan, Vanjärventie 141. Siitä on noin puolentoista kilometrin kävelymatka Ali-Hietalaan. Vinkki: myös myöhemmin saavuttaessa on kiva idea jättää auto ko. paikkaan ja saapua torpalle elämyksellisesti vanhaa tietä pitkin kävellen. Tie alkaa talon vasemmalta puolelta Vanjärventien suunnasta katsottaessa.

Ali-Hietalan torpan osoite on Hietalantie 54. Autolla pääsee perille, mutta parkkitilaa on vähänlaisesti - suosittehan kimppakyytejä, polkupyöriä sekä mahdollisuuksien mukaan kävelyretkeä vanhaa tietä pitkin!

Avoimet kylät -tapahtumaopasteet löytyvät sekä Vanjärventieltä että Jokikunnantieltä. Lämpimästi tervetuloa, kaikin tavoin!

 

Ratsastajan fysiikkavalmennus

26.1.2019

Ratsastajan ryhti osana biomekaniikkaa Piia Solantien luento lauantaina 26.1. klo 10-12 Vanjärven seurojentalolla. Luennon jälkeen mahdolisuus yksilölliseen ryhtirikko-testiin. Ilmottautumiset ja lisätiedot: saaranhevospalvelut@gmail.com p. 0442400886

Novelli ja koukku Seurojentalon lukupirtissä

27.1.2019

Nyt on omallakin kylällä mahdollisuus tulla tekemään käsitöitä novellin kuuntelun lomassa. Tervetuloa iltaan, joka on jo saavuttanut muualla suuren suosion. Ota mukaasi käsityö, jota voit tehdä samalla, kun kuuntelet ääneen luettua novellia. Ilta on kaikille avoin, ja sen järjestävät yhteistyössä Vanjärven Martat ja Vanjärviseuran lukupiiri. Su 27.1.2019 klo 17.00.