Kyläkävely Vanjärven kartanon ympäristössä su 21.5. klo 13

Vanjärvi - kylän tarina -hankkeen ensimmäinen kyläkävely on harvinaislaatuinen tilaisuus tutustua tarkemmin Vanjärven kartanon pihapiiriin sekä niin kutsuttuun kartanonmäkeen.

Vanjärvi-seura ry ja Vihdin museo järjestävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kyläkävelyn sunnuntaina 21. toukokuuta kello 13 Vanjärven kartanon ympäristössä. Tapahtuma on osa ”Vanjärvi – kylän tarina” -hanketta. Kyläkävelyllä kerrataan kartanon historiaa ja tarjotaan harvinainen tilaisuus päästä kurkistamaan myös mm. saunan, navetan ja entisten työväen asuntojen pihapiireihin. Kierroksen aikana saattaa kohdata vaikkapa karjapiian askareissaan tai kartanonherran tiluksillaan. Kokoonnutaan nk. kiviliitereiden luona (Vanjärventie 348). Huomioithan, että paikoitustilaa on rajoitetusti. Säävaraus (kaatosateella kierros ei toteudu).

HUOM! Mäellä vanhalla kaupalla on myynnissä limonaatia ja muutakin, joten varaathan pikkurahaa matkaasi.

Lisätiedot Vihdin museo/ Matti Mäki (09 4258 3005/museo@vihti.fi) tai Vanjärvi-seura ry/ Suvi Nuotio (040 504 0911).

 

Kyläkokous ja Vanjärvi-seuran vuosikokous

26.5.2019

Vanjärvi-seuran vuosikokous pidetään 26.5. seurojentalolla kello 16 alkaen. Tervetuloa!

Perinnepäivä 2019

8.6.2019

Tervetuloa viettämään toiminnallista perinnepäivää lauantaina 8.6. klo 10.30 - 16! Tänä vuonna pääsemme tutustumaan Niittymäen tilaan, jonka isäntäväellä on upea kokoelma vanhoja traktoreita, muita kiinnostavia koneita ja vanhaa maatalousesineistöä. Puolestapäivästä eteenpäin tiedossa on myös monenlaisia käsityönäytöksiä ja työpajoja, esimerkiksi nahka-, savi- ja betonitöitä. Paikalla voi viettää vaikka koko päivän, nauttien keittolounasta ja kahvilan antimia. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta parissa työpajassa peritään pieni materiaalimaksu. Osoite: Ahmoontie 324, 03400 Vihti.

ELOJUHLAT

17.8.2019

Lauantaina 17. elokuuta juhlistetaan maalaiselämää Elojuhlien merkeissä. Luvassa mm. Lastenmaailma eläimineen, kilpailuja, arpajaiset, lähituottajien myyjäiset, maukasta syötävää, juotavaa, musiikkia ja tanssia. Sydämelllisesti tervetuloa mukaan niin juhlimaan kuin suunnittelemaan!